Tökös mákos
Hozzávalók
- 1db közepes nagyságú sütőtök
- 35-40dkg darált keksz
- 4ek mák
- 1cs vaníliás cukor
- kevés fahéj
Krém:
- 2dl habtejszín
- 1cs habfixáló
- kókuszreszelék
- 1cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tököt kettévágjuk és a magok kikanalazása után, sütőben megsütjük. Ha kihűlt, péppé törjük, hozzáadjuk a kekszet a mákot , vaníliás cukrot és egy csipet fahéjat.
A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, keményre verjük.
Összeállítás:
A kekszes masszát válasszuk ketté, és az egyik felét folpackon vizes kézzel lapítsuk téglalap alakúra. Kenjük rá a hab felét, szorosan tekerjük fel a folpack segítségével, majd csomagoljuk is be és tegyük hűtőbe. Ugyan így járunk el a másik adag masszával és habbal is.Tálalás előtt a tekercseket kókuszba forgatjuk és vastagabb szeletekre vágjuk.
? Fogyassza egészséggel!