Emeletes karamellás szelet
Hozzávalók:
- 60 dkg sima liszt
- 2 egész tojás
- 2 dkg szalagória
- 2 ek tejben feloldva
- 10 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejföl
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk egynemű tésztává, majd 6 felé vágjuk. Vékony lapokat nyújtunk belőlük és kivajazott tepsi hátán 180-fokos sütőben külön-külön kb 6 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Krém: 1.05 l tej, 4 cs karamellízű pudingpor, 40 dkg kristálycukor, 15 dkg Rama.
A pudingot összekeverjük a cukorral, felengedjük egy kevés tejjel, melyben csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva sűrű krémet főzünk. Még forrón belekeverjük a margarint és a még meleg krémmel egymás után töltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is maradjon krém.
Egy éjszakát hűtőben tároljuk, hogy megpuhuljon a tészta, majd felszeleteljük.