Puncsos tavaszi tekercs
Hozzávalók:
- 4 tojásból sütött vizes piskóta az alapreceptekben leírtak szerint.
Krém:
- 1 cs. puncs ízű pudingpor,
- 3 dl tej
- 10 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 1 tk. puncsaroma
- 1 tk. rumaroma
Elkészítése:
A kisült piskótát még melegen, egy nedves konyharuhára fektetjük, és feltekerjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben. A margarint habosra keverjük, a cukorral, a rum, és a puncs aromával. Ha a főzött krém kihűlt a kettőt együtt jó habosra keverjük. A kihűlt piskóta tekercset kihajtjuk, és megkenjük a krémmel, melyből egy keveset félreteszünk a tetejére, majd feltekerjük. Megkenjük a maradék krémmel és hűtőbe tesszük. Ha jól lehűlt bevonjuk az előző nap elkészített, rózsaszín fondantal, és tetszőlegesen díszítjük. A fondant receptje megtalálható az alap receptek között.