Tiramisu torta
Hozzávalók:
2 db 2 tojásos kerek piskótalap – alap receptek itt!
Krém:
- 0.5 kg mascarpone sajt
- 3 tojássárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek. kristálycukor
- 1 mandulaaroma
- 1 rumaroma
- 1 cs étkezési zselatin
- 3 dl tejszín
- 1 cs babapiskóta
- 4 adag presszókávé
- 1 ek. cukor kakaópor
A sajtot összekeverjük a tojások sárgájával a cukorral, vaníliás cukorral, a mandulaaromával és egy pici rumaromával. A tejszínt kemény habbá verjük, és a két krémet óvatosan összekeverjük. Végül belekeverjük a fél dl forró vízben feloldott és langyosra hűtött zselatint. A kávéhoz hozzákeverjük a rumaromát az 1 ek cukrot, majd belemártogatjuk a babapiskótákat.
Összeállítás:
A piskótára rákenjük a mascarponés krém
felét, sorban rárakjuk a kávés babapiskótánkat, a krém másik felét, majd beborítjuk piskótával. Jó ha hagyunk a krémből egy keveset és bekenjük vele a torta oldalát és tetejét is. Végül megszórjuk kakaóporral vagy ízlés szerint díszítjük csokival, tejszínhabbal.