Rózsaszörp

Hozzávalók 60-80 dkg vörös rózsaszirom 6 l víz 4 kg cukor 1o dkg citromsav 1 kk nátrium-benzoát Elkészítése: A rózsaszörpöt piros vagy bordó illatos rózsából érdemes készíteni, de ha más színű illatos rózsánk van az is megfelelő. Ebben az esetben én 1 ek piros ételfestéket keverek hozzá a végén a Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Bodza szörp

Hozzávalók: 25 db nagyobb bodzavirág 4 kg kristálycukor 6 l víz 5-6 db citrom 10 dkg citromsav 1 kk. nátrium-benzoát Elkészítése: 5 liter vizet felteszünk főni 3,5 kg cukorral. A maradék cukrot karamellizáljuk (óvatosan, hogy meg ne égjen, mert keserű lesz), majd felengedjük 1 liter vízzel és addig melegítjük, míg a Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta
Burgonyás kifli

Burgonyás kifli

Hozzávalók 30 dkg főtt tört burgonya 40-50 dkg liszt 0.5 dl tej 1 cs. élesztő 1 púpozott tk. só 6 ek. étola 2 egész tojás Tetejére: 1 tojás sárgája 2 ek. tejjel összekeverve reszelt sajt vagy kömény mag Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt kelt Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Puncsos tavaszi tekercs

Hozzávalók: 4 tojásból sütött vizes piskóta az alapreceptekben leírtak szerint. Krém: 1 cs. puncs ízű pudingpor, 3 dl tej 10 dkg Rama 10 dkg porcukor 1 tk. puncsaroma 1 tk. rumaroma Elkészítése: A kisült piskótát még melegen, egy nedves konyharuhára fektetjük, és feltekerjük. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben. A Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Egyszerű kakaós kevert tészta

Hozzávalók: 25 dkg liszt 20 dkg porcukor 5 dkg puha Rama 1 egész tojás 2.5 dl tej 1 cs sütőpor 3-4 ek. kakaópor Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a kakaóporral. A cukrot, a tojást, és a margarint habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a lisztet, és a tejet. Sütőpapírral Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Kandírozott narancshéj

Hozzávalók 6 db nagyobb narancs 30 dkg kristálycukor 3 dl víz ét tortabevonó 2 ek olajjal felolvasztva fehér csoki Elkészítés: A narancsokat alaposan megmossuk, és zöldség hámozóval levagdossuk a héját, így nem marad rajta a fehér rész. Egy edénybe tesszük, és felengedjük hideg vízzel, majd egy napot állni hagyjuk. Másnap leöntjük Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Narancsos sütemény

Hozzávalók: 25 dkg liszt 30 dkg porcukor 25 dkg Rama fél cs. sütőpor 3 egész tojás 1 narancs reszelt héja, és leve, (1 dl) 1.5 dl tej 1 tk. citrom aroma 1 tk. sárga, és egy csepp piros ételfesték. Máz: 1 cs ét tortabevonó 2 ek étolaj kevés fehér csoki kandírozott Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Diós mogyorókrémes kalács

Hozzávalók 50 dkg liszt 10 dkg kristálycukor 2.5 dkg élesztő 2 tojás sárgája 2.5 dl tej 10 dkg Rama 1 tk. rumaroma csipet só 1 citrom reszelt héja Töltelék:  10 dkg darált dió 5 ek mogyorókrém. Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, elmorzsoljuk Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Kefires lángos

Hozzávalók: 1 kg liszt 2 tk só 4 egész tojás 5 dkg élesztő 6 dl kefir 1.5-2 dl tej 1 mk. szódabikarbóna Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, szódabikarbónával, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojást, a kefirt, és annyi hideg tejet, hogy nokedli keménységű tésztát kapjunk. Fóliával Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Fánk

Hozzávalók: 75 dkg liszt 15 dkg margarin 9 dkg porcukor 6 dkg élesztő 6 tojás sárgája 4,5 dl tej 3cs. vaníliás cukor 0,5 dl rum csipet só fél citrom reszelt héja Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval, reszelt citromhéjjal, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk, a többi hozzávalót, és Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Pizza

Tészta: 40 dkg liszt 5 ek. étolaj 1 dkg élesztő csipet só 2,5 dl tej Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval együtt kelt tésztát gyúrunk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk, megkenjük pizza krémmel, és ízlés szerint megszórjuk szalámival, zöldséggel, hagymával. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, az utolsó Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Kifli és csiga falatkák leveles tésztából

Hozzávalók: 1 cs. mirelit leveles tészta pizza krém virsli sonka vagy párizsi reszelt sajt 1 tojás sárgája kevés tejjel összekeverve A kiflihez, a tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd kb. 10 cm széles, 2-3 mm vastag csíkokat nyújtunk belőle, és háromszög alakban felvagdossuk. A virslit ketté vágjuk, és a tészta vastagabb felére ráhelyezzük, Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Vizes piskóta

Hozzávalók: 4 egész tojás 17 dkg kristálycukor 3 ek. langyos víz 12.5 dkg finom liszt fél csomag sütőpor Elkészítés: Szétválasszuk a tojásokat, és habverő géppel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, míg kemény lesz. Lassabb fokozaton egyenként bele keverjük a tojások sárgáját, és a langyos vizet, Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta
Kandírozott narancsos kalács

Kandírozott narancsos kalács

Hozzávalók 60 dkg finom liszt 25 db szaharin 3 ek kristálycukor 5 dkg élesztő 1 dl étolaj 4 dl tej csipet só 1 marék apróra vágott kandírozott narancshéj, vagy bármilyen más kandírozott gyümölcs, akár vegyesen is. Elkészítés: A szaharint porrá törjük, összekeverjük a liszttel, cukorral, sóval, a kandírozott gyümölccsel, a Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Karamellás pite

Hozzávalók Tészta: 20 dkg liszt 13 dkg Rama 1 tojás sárgája 6,5 dkg porcukor 1 kk. sütőpor 1 narancs vagy citrom reszelt héja Ezeket az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, és hűvös helyen 2 órát pihentetjük. Krém: 25 dkg kristálycukor 20 dkg Rama 2 db sűrített tej Máz: 10 dkg étcsokoládé 5 Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Nyújtható fondant

Hozzávalók: kb 1 kg porcukor 6 ek víz 1 ek őrölt zselatin 2 ek méz 1 ek margarin. Elkészítés: A porcukrot átszitáljuk, és felét egy tálba téve, mélyedést készítünk a közepébe. A vízbe elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet, és a margarint, majd újból felmelegítjük, hogy jól elkeveredjenek Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta