Rózsaszörp

Hozzávalók 60-80 dkg vörös rózsaszirom 6 l víz 4 kg cukor 1o dkg citromsav 1 kk nátrium-benzoát Elkészítése: A rózsaszörpöt piros vagy bordó illatos rózsából érdemes készíteni, de ha más színű illatos rózsánk van az is megfelelő. Ebben az esetben én 1 ek piros ételfestéket keverek hozzá a végén a Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Bodza szörp

Hozzávalók: 25 db nagyobb bodzavirág 4 kg kristálycukor 6 l víz 5-6 db citrom 10 dkg citromsav 1 kk. nátrium-benzoát Elkészítése: 5 liter vizet felteszünk főni 3,5 kg cukorral. A maradék cukrot karamellizáljuk (óvatosan, hogy meg ne égjen, mert keserű lesz), majd felengedjük 1 liter vízzel és addig melegítjük, míg a Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta
Burgonyás kifli

Burgonyás kifli

Hozzávalók 30 dkg főtt tört burgonya 40-50 dkg liszt 0.5 dl tej 1 cs. élesztő 1 púpozott tk. só 6 ek. étola 2 egész tojás Tetejére: 1 tojás sárgája 2 ek. tejjel összekeverve reszelt sajt vagy kömény mag Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt kelt Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Puncsos tavaszi tekercs

Hozzávalók: 4 tojásból sütött vizes piskóta az alapreceptekben leírtak szerint. Krém: 1 cs. puncs ízű pudingpor, 3 dl tej 10 dkg Rama 10 dkg porcukor 1 tk. puncsaroma 1 tk. rumaroma Elkészítése: A kisült piskótát még melegen, egy nedves konyharuhára fektetjük, és feltekerjük. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben. A Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Egyszerű kakaós kevert tészta

Hozzávalók: 25 dkg liszt 20 dkg porcukor 5 dkg puha Rama 1 egész tojás 2.5 dl tej 1 cs sütőpor 3-4 ek. kakaópor Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a kakaóporral. A cukrot, a tojást, és a margarint habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a lisztet, és a tejet. Sütőpapírral Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Kandírozott narancshéj

Hozzávalók 6 db nagyobb narancs 30 dkg kristálycukor 3 dl víz ét tortabevonó 2 ek olajjal felolvasztva fehér csoki Elkészítés: A narancsokat alaposan megmossuk, és zöldség hámozóval levagdossuk a héját, így nem marad rajta a fehér rész. Egy edénybe tesszük, és felengedjük hideg vízzel, majd egy napot állni hagyjuk. Másnap leöntjük Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Narancsos sütemény

Hozzávalók: 25 dkg liszt 30 dkg porcukor 25 dkg Rama fél cs. sütőpor 3 egész tojás 1 narancs reszelt héja, és leve, (1 dl) 1.5 dl tej 1 tk. citrom aroma 1 tk. sárga, és egy csepp piros ételfesték. Máz: 1 cs ét tortabevonó 2 ek étolaj kevés fehér csoki kandírozott Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Diós mogyorókrémes kalács

Hozzávalók 50 dkg liszt 10 dkg kristálycukor 2.5 dkg élesztő 2 tojás sárgája 2.5 dl tej 10 dkg Rama 1 tk. rumaroma csipet só 1 citrom reszelt héja Töltelék:  10 dkg darált dió 5 ek mogyorókrém. Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, elmorzsoljuk Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Kefires lángos

Hozzávalók: 1 kg liszt 2 tk só 4 egész tojás 5 dkg élesztő 6 dl kefir 1.5-2 dl tej 1 mk. szódabikarbóna Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, szódabikarbónával, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojást, a kefirt, és annyi hideg tejet, hogy nokedli keménységű tésztát kapjunk. Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Fánk

Hozzávalók: 75 dkg liszt 15 dkg margarin 9 dkg porcukor 6 dkg élesztő 6 tojás sárgája 4,5 dl tej 3cs. vaníliás cukor 0,5 dl rum csipet só fél citrom reszelt héja Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval, reszelt citromhéjjal, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk, a többi hozzávalót, Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Pizza

Tészta: 40 dkg liszt 5 ek. étolaj 1 dkg élesztő csipet só 2,5 dl tej Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval együtt kelt tésztát gyúrunk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk, megkenjük pizza krémmel, és ízlés szerint megszórjuk szalámival, zöldséggel, hagymával. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, az Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Kifli és csiga falatkák leveles tésztából

Hozzávalók: 1 cs. mirelit leveles tészta pizza krém virsli sonka vagy párizsi reszelt sajt 1 tojás sárgája kevés tejjel összekeverve Elkészítése: A kiflihez, a tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd kb. 10 cm széles, 2-3 mm vastag csíkokat nyújtunk belőle, és háromszög alakban felvagdossuk. A virslit ketté vágjuk, és a tészta vastagabb felére Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Vizes piskóta

Hozzávalók: 4 egész tojás 17 dkg kristálycukor 3 ek. langyos víz 12.5 dkg finom liszt fél csomag sütőpor Elkészítés: Szétválasszuk a tojásokat, és habverő géppel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, míg kemény lesz. Lassabb fokozaton egyenként bele keverjük a tojások sárgáját, és a langyos vizet, Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta
Kandírozott narancsos kalács

Kandírozott narancsos kalács

Hozzávalók 60 dkg finom liszt 25 db szaharin 3 ek kristálycukor 5 dkg élesztő 1 dl étolaj 4 dl tej csipet só 1 marék apróra vágott kandírozott narancshéj, vagy bármilyen más kandírozott gyümölcs, akár vegyesen is. Elkészítés: A szaharint porrá törjük, összekeverjük a liszttel, cukorral, sóval, a kandírozott gyümölccsel, a Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Karamellás pite

Hozzávalók Tészta: 20 dkg liszt 13 dkg Rama 1 tojás sárgája 6,5 dkg porcukor 1 kk. sütőpor 1 narancs vagy citrom reszelt héja Ezeket az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, és hűvös helyen 2 órát pihentetjük. Krém: 25 dkg kristálycukor 20 dkg Rama 2 db sűrített tej Máz: 10 dkg étcsokoládé 5 Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Nyújtható fondant

Hozzávalók: kb 1 kg porcukor 6 ek víz 1 ek őrölt zselatin 2 ek méz 1 ek margarin. Elkészítés: A porcukrot átszitáljuk, és felét egy tálba téve, mélyedést készítünk a közepébe. A vízbe elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet, és a margarint, majd újból felmelegítjük, hogy jól elkeveredjenek Bővebben……

Szerző: admin | Közzétéve: telt el a közzététel óta