Hozzávalók:
- 25 db nagyobb bodzavirág
- 4 kg kristálycukor
- 6 l víz
- 5-6 db citrom
- 10 dkg citromsav
- 1 kk. nátrium-benzoát
Elkészítése:
5 liter vizet felteszünk főni 3,5 kg cukorral.
A maradék cukrot karamellizáljuk (óvatosan, hogy meg ne égjen, mert keserű lesz), majd felengedjük 1 liter vízzel és addig melegítjük, míg a karamellizált cukor teljesen fel nem olvad.
A cukros leveket összeöntjük és újra forraljuk.
Miután kihűlt beletesszük a bodzavirágokat, a felkarikázott citromot, a citromsavat, és a benzoátot.
4-5 napig hagyjuk összeérni az ízeket, naponta többször megkevergetve, majd leszűrjük és üvegekbe töltjük. Vízzel vagy szódával hígítva fogyasztjuk.
🥂 Fogyassza egészséggel!