Rózsaszörp

Hozzávalók

  • 40 dkg vörös rózsaszirom
  • 2 dl víz
  • cukor
  • 4 db citrom
  • citromsav
  • nátrium-benzoát

Elkészítése:

40 dkg vörös rózsaszirmot, folyó víz alatt szűrőben óvatosan megmosunk.

2 l hideg vízben feltesszük főni – egy pár percig forraljuk, míg a szirmok elveszítik színüket, majd leszűrjük, és megmérjük a folyadék súlyát.

Annyi cukrot adunk hozzá, amennyi súllyú a folyadék és szirupot főzünk belőle.

Hozzákeverünk 3-4 citrom levét, vagy 3 dkg citromsavat. Egy keveset veszünk ki a szirupból, langyosra hűtjük, és feloldunk benne egy kávés kanál nátrium- benzoátot, majd a forró sziruphoz öntjük és jól elkeverjük.

Még forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.

🥂 Fogassza egészséggel!