Hozzávalók
- 40 dkg vörös rózsaszirom
- 2 dl víz
- cukor
- 4 db citrom
- citromsav
- nátrium-benzoát
Elkészítése:
40 dkg vörös rózsaszirmot, folyó víz alatt szűrőben óvatosan megmosunk.
2 l hideg vízben feltesszük főni – egy pár percig forraljuk, míg a szirmok elveszítik színüket, majd leszűrjük, és megmérjük a folyadék súlyát.
Annyi cukrot adunk hozzá, amennyi súllyú a folyadék és szirupot főzünk belőle.
Hozzákeverünk 3-4 citrom levét, vagy 3 dkg citromsavat. Egy keveset veszünk ki a szirupból, langyosra hűtjük, és feloldunk benne egy kávés kanál nátrium- benzoátot, majd a forró sziruphoz öntjük és jól elkeverjük.
Még forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
🥂 Fogyassza egészséggel!