Nyújtható fondant

Hozzávalók:

  • kb 1 kg porcukor
  • 6 ek víz
  • 1 ek őrölt zselatin
  • 2 ek méz
  • 1 ek margarin.

Elkészítés:

A porcukrot átszitáljuk, és felét egy tálba téve, mélyedést készítünk a közepébe. A vízbe elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük.

Beletesszük a mézet, és a margarint, majd újból felmelegítjük, hogy jól elkeveredjenek egymással. A cukorba készített mélyedésbe öntjük, és fakanállal elkezdjük keverni. Kis adagokban fokozatosan adagoljuk hozzá a többi porcukrot. Ha már nem tudjuk keverni, kézzel, gyúrjuk tovább.

Akkor kész, ha már nem ragacsos, de sima és puha az állaga. Folpackba csomagoljuk, és szobahőmérsékleten 5-6 órát pihentetjük. Felhasználáskor újra átgyúrjuk, ha keménynek érezzük, margarinos kézzel gyúrva lágyíthatunk rajta. Ha esetleg lágy akkor még porcukrot gyúrhatunk hozzá. Színezhetjük a masszát ételfestékkel, vagy aromákkal.

A legjobb a por alapú ételfesték. Fóliába és zacskóba téve, több hétig eláll.