Barackos túrós kocka

Hozzávalók

Tészta:

  • 4 tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 3,5 ek langyos víz
  • 1 ek kakaópor
  • ½ cs sütőpor

Krém:  

  • 50 dkg túró
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 1 üveg őszibarack befőtt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs habfixáló

Elkészítés:

a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzá adjuk a tojások sárgáját a vizet, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180- fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tepsiből kiborítva lehúzzuk a sütőpapírt és kihűtjük.

A krémhez a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel és sűrűre főzzük és fóliával letakarva kihűtjük. A barackot jól lecsepegtetjük. Egy párat félre rakunk a díszítéshez a többit apró kockákra vágjuk. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A kihűlt pudingot habosra keverjük a szitán áttört túróval. Belekeverjük a barack darabokat, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt.

Összeállítás:

A piskótát tálcára rakjuk. Vastagon rákenjük a krémet. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.  Pár órára hűtőbe tesszük, éles késsel kockákra vágjuk és a tetejét szeletelt barackkal díszítjük.