Barackos túrós kocka
Hozzávalók
Tészta:
- 4 tojás
- 17 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 3,5 ek langyos víz
- 1 ek kakaópor
- ½ cs sütőpor
Krém:
- 50 dkg túró
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 dl tejszín
- 1 üveg őszibarack befőtt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs habfixáló
Elkészítés:
a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzá adjuk a tojások sárgáját a vizet, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180- fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tepsiből kiborítva lehúzzuk a sütőpapírt és kihűtjük.
A krémhez a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel és sűrűre főzzük és fóliával letakarva kihűtjük. A barackot jól lecsepegtetjük. Egy párat félre rakunk a díszítéshez a többit apró kockákra vágjuk. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A kihűlt pudingot habosra keverjük a szitán áttört túróval. Belekeverjük a barack darabokat, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Összeállítás:
A piskótát tálcára rakjuk. Vastagon rákenjük a krémet. A tetejét egyenletesen elsimítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, éles késsel kockákra vágjuk és a tetejét szeletelt barackkal díszítjük.