Profiterol

Hozzávalók

Tészta:  

  • 6 db tojás
  • 23 dkg liszt
  • csipet só
  • 2,2 dl víz
  • 2,2 dl tej
  • 15 dkg Rama

Krém:   

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg Rama
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Tetejére: 

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 ek étolaj

Elkészítés:

A vizet, tejet, sót, margarint feltesszük főni. Ha felforrt és a margarin is feloldódott, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a lisztet.

Jó simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd kézi robotgéppel elkezdjük keverni és egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. Mindegyik után jó simára eldolgozzuk.

A végén még 3 percig keverjük, hogy megfelelő mennyiségű levegő kerüljön a tésztába.  Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól 3-4 cm távolságra, diónyi halmokat nyomunk, sima csövű nyomózsák segítségével. 180- fokos sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot is hozzáadva sűrűre főzzük.

Fóliával letakarva kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingkrémmel együtt jó habosra keverjük. A krémet vékony csövű nyomózsákba töltjük.

A fánkok aljába kés hegyének segítségével lyukat fúrunk és ezen keresztül megtöltjük a krémmel.

A csokoládét felolvasztjuk az étolajjal és a fánkok tetejét egyenként belemártogatjuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk dermedni.