Habos narancsos kocka

Hozzávalók:

Tészta:        

  • 4 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 17 dkg kristálycukor
  • 4 ek langyos víz
  • fél csomag sütőpor

Narancsos krém:   

  • 4 db narancs
  • kb  5 dl 100%- os
  • narancslé
  • 8 ek kristálycukor
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • Tejszín krém:      
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg pudingpor

 Teteje:  

  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés: 

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a tojások sárgáját a vizet és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180- fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tepsiből kiborítva, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról és kihűtjük.

Narancskrém:

A narancsokat tál felett meghámozzuk úgy, hogy a fehér részt is levágjuk, majd a hártyáitól megtisztítva cikkekre szedjük és apró kockára vágjuk. A levét amit tisztítás közben engedett lemérjük és annyi narancs levet adunk hozzá, hogy 9 dl folyadékunk legyen. A vaníliás pudingport a cukorral a narancslében csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a kockára vágott narancsot és sűrűre főzzük. ( Addig míg a krém kissé kifényesedik.) Még forrón a piskóta tetejére öntjük és egyenletesen elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Tejszín krém:

A tejszín ízű pudingport a tejjel sűrűre főzzük. Fóliával letakarva kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük és a kihűlt pudingkrémet hozzáadva jól kihabosítjuk. Ezt a krémet a kihűlt narancskrém tetejére kenjük. Pár órára hűtőbe tesszük.

Közben a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A lehűtött süteményt kockákra szeleteljük és a tetejüket tejszínhab pöttyökkel díszítjük.