Habos narancsos kocka
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás
- 12 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 17 dkg kristálycukor
- 4 ek langyos víz
- fél csomag sütőpor
Narancsos krém:
- 4 db narancs
- kb 5 dl 100%- os
- narancslé
- 8 ek kristálycukor
- 3 cs vaníliás pudingpor
- Tejszín krém:
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg Rama
- 20 dkg pudingpor
Teteje:
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a tojások sárgáját a vizet és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180- fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tepsiből kiborítva, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról és kihűtjük.
Narancskrém:
A narancsokat tál felett meghámozzuk úgy, hogy a fehér részt is levágjuk, majd a hártyáitól megtisztítva cikkekre szedjük és apró kockára vágjuk. A levét amit tisztítás közben engedett lemérjük és annyi narancs levet adunk hozzá, hogy 9 dl folyadékunk legyen. A vaníliás pudingport a cukorral a narancslében csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a kockára vágott narancsot és sűrűre főzzük. ( Addig míg a krém kissé kifényesedik.) Még forrón a piskóta tetejére öntjük és egyenletesen elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tejszín krém:
A tejszín ízű pudingport a tejjel sűrűre főzzük. Fóliával letakarva kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük és a kihűlt pudingkrémet hozzáadva jól kihabosítjuk. Ezt a krémet a kihűlt narancskrém tetejére kenjük. Pár órára hűtőbe tesszük.
Közben a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A lehűtött süteményt kockákra szeleteljük és a tetejüket tejszínhab pöttyökkel díszítjük.