Keksztekercses sütemény

Szerző: admin Közzétéve:

Hozzávalók

Keksztekercs:

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 0,5 dl fekete kávé
  • 1-2 ek barack lekvár
  • 1 tk rumaroma
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1-1,5 dl tej

Krém:  

  • 2 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Sárga tészta:  

  • 15 dkg Rama
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • ½ cs sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja

Fehér tészta: 

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 ek rétes liszt
  • ½ cs sütőpor

Szóráshoz: cukrozatlan kakaópor

Krém: 

  • 15 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

Először a keksztekercset készítjük el. A tekercs hozzávalóiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd közé keverjük a kókuszreszeléket.

A tésztát ketté vesszük, folpackot leterítünk és ezen, külön, külön 2mm vékonyra kinyújtjuk.

Megkenjük a tojáshabbal, feltekerjük és fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük míg elkészítjük a többi tésztát.

A sárga tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját a sütőporral és reszelt citrom héjával elkevert lisztet.  

Két őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral egyenletesen elosztva beleöntjük a masszát, megszórjuk kakaóporral és 180- fokos sütőben 15-20- percig elősütjük a tésztát.

Addig elkészítjük a fehér tésztát. A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral. A gőzről levéve belekeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket.

Az elő sütött tészta közepére ráhelyezzük a kifagyasztott keksztekercs rudakat. A tetejére elosztva ráöntjük a fehér masszát, majd a sütőbe visszatéve, még 20-25 percig sütjük.( Azért a biztonság kedvéért tűvel ellenőrizzük, hogy nem ragad e a tészta. Ekkor még tegyük vissza egy pár percre) A formából kiborítva kihűtjük.

A krémhez a porcukrot s margarinnal jó habosra keverjük és kívülről bekenjük vele a rudakat. Tetejére kakaóport szitálunk. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük, majd 1- cm- es szeletekre vágjuk.