Bombajó torta

Hozzávalók:

15 dkg Ramát habosra kavarunk 10 dkg porcukorral és 2 ek. rumaromával vagy Málnaszörppel, majd ezzel a krémmel megtöltünk egy 4 tojásból sütött piskóta tekercset – a piskóta receptje az alap receptek közt, ide kattintva… elérhető!

Bomba töltelék:

  • 5 tojás sárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj,
  • 2 ek. Kakaó
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1.5 dkg zselatin
  • 2.5 dl tejszín
  • Kevés rum

Összeállítás: 

A tojás sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, fahéjjal és kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és olvadásig kevergetjük. Még forrón hozzáadjuk a tojás masszához, és gőz fölött besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a kb. 1dl vízben feloldott zselatint. Ha kihűlt óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt.

1 cm vastagra szeleteljük a piskótatekercset, majd kibélelünk vele egy folpackal beborított gömbölyű porcelántálat. Ha marad a piskótából a tetejére is teszünk és fóliával letakarva 3-4 órára hűtőbe tesszük. A fóliát
levesszük róla, tálra borítjuk, megspricceljük rummal vagy rum aromával, és tetszés szerint díszítjük.

(díszítés ízlés szerint – de díszítés nélkül is hagyhatjuk úgy is mutatós)

bombajó tortaszelet