Bombajó torta
Hozzávalók:
15 dkg Ramát habosra kavarunk 10 dkg porcukorral és 2 ek. rumaromával vagy Málnaszörppel, majd ezzel a krémmel megtöltünk egy 4 tojásból sütött piskóta tekercset – a piskóta receptje az alap receptek közt, ide kattintva… elérhető!
Bomba töltelék:
- 5 tojás sárgája
- 12 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 mk. őrölt fahéj,
- 2 ek. Kakaó
- 2,5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 1.5 dkg zselatin
- 2.5 dl tejszín
- Kevés rum
Összeállítás:
A tojás sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, fahéjjal és kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és olvadásig kevergetjük. Még forrón hozzáadjuk a tojás masszához, és gőz fölött besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a kb. 1dl vízben feloldott zselatint. Ha kihűlt óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt.
1 cm vastagra szeleteljük a piskótatekercset, majd kibélelünk vele egy folpackal beborított gömbölyű porcelántálat. Ha marad a piskótából a tetejére is teszünk és fóliával letakarva 3-4 órára hűtőbe tesszük. A fóliát
levesszük róla, tálra borítjuk, megspricceljük rummal vagy rum aromával, és tetszés szerint díszítjük.
(díszítés ízlés szerint – de díszítés nélkül is hagyhatjuk úgy is mutatós)