Málnás túrótorta

Hozzávalók

Tészta:   

  • 2 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 ek langyos víz
  • 1 ek kakaópor

Krém:     

  • 0,5 kg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 0,5 l tejszín
  • 40 dkg málna
  • 5 ek porcukor
  • 3 tk zselatin
  • 1 dl langyos víz

Teteje: 1 cs piros tortazselépor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral. Hozzá adjuk a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélelt kerek tortaformában, 180- fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

A krémhez a tejben, csomómentesen elkeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot is hozzáadva, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

A túrót a porcukorral és a citrom reszelt héjával összekeverjük. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük.

A langyos vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, majd langyosra visszahűtjük.

A málnát, ha mirelit kiolvasztjuk és lecsepegtetjük, majd 5 ek porcukorral pépesre turmixoljuk. Szitán  átpaszírozzuk, hogy ne maradjanak benne magok. A túróhoz hozzá keverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan a felvert tejszínt és a zselatint. A masszát ketté vesszük és az egyik felébe belekeverjük a gyümölcspépet.

Összeállítás:

A piskótát beletesszük egy csatos tortaformába. A közepébe öntünk egy kevés málnás krémet, ennek a krémnek a közepébe sima fehér krémet. Majd ismét a málnás krém következik.  Addig folytatjuk, míg az összes krém el nem fogy. Egy kissé az asztalhoz ütögetjük a tortaformát hogy a krém egyenletesen elterüljön.

Teteje:  A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a tortazselét. Ha már kicsit dermedni kezd, a közepéből kiindulva a torta tetejére öntjük. Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.