Vörös bársony torta

Hozzávalók

Tészta: 

  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 kk vanília aroma
  • 12 dkg Rama
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tejföl vagy natúr joghurt
  • csipet só
  • 2-4 ek piros ételfesték
  • 1 kk 10%- os ételecet
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna

Krém: 

  • 25 dkg mascarpone
  • 13 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló

Díszítés:

Készen vásárolt vagy az alap receptjeim között megtalálható fehér színű nyújtható fondan.

Elkészítés: 

A margarint habosra keverjük a porcukorral, vanília aromával. Egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat és az ételfestéket.

A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral és a kakaóporral, majd együtt átszitáljuk. Hozzáadjuk az ecetet, melyben feloldottuk a szódabikarbónát, majd felváltva a tejfölt és az átszitált lisztet. Simára keverjük.

A masszát 3- felé vesszük és #80- fokos sütőben, sütőpapírral bélelt kerek tortaformában 10-15 percig sütjük egymás után.

A krémhez összekeverjük a mascarpónét a porcukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és habfixálóval .

A mascarpónét a porcukorral habosra keverjük és apránként óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt.

Összeállítás:

A kihűlt lapokat egymásra téve megkenjük a krémmel. A tetejét és oldalát is bekenjük a krémmel, hűtőben jól kihűtjük. A fondant 4 mm- esre nyújtjuk. Beburkoljuk vele a tortát és tetszés szerint díszítjük.