Narancsos mascarponés répatorta

Hozzávalók

Tészta: 

  • 70 dkg reszelt sárgarépa
  • 7 dkg méz
  • 45 dkg nádcukor
  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg Rama
  • 4 egész tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 15 dkg őrölt mandula vagy dió
  • csipet só

Krém: 

  • 5 dl növényi tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1 cs habfixáló
  • 15-20 csepp folyékony édesítőszer
  • vagy 3-4 ek porcukor

Díszítés:

  • narancs színű por
  • ételfestékezüst színű cukorgyöngy

Elkészítés:

A répát meghámozzuk és kis lukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a megolvasztott margarinnal és mézzel.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral.

Hozzáadjuk a sütőporral, sóval fűszerkeverékkel és mandulával elkevert lisztet, majd az egészet belekeverjük a sárgarépás masszába. A masszát 4- felé vesszük és külön külön megsütjük, sütőpapírral bélelt kerek tortaformában. 180- fokos sütőben 10-15 perc alatt.

A krémhez a mascarpónét összekeverjük a narancs héjával, levével és az édesítőszerrel.

A tejszínt habbá verjük a habfixálóval és összekeverjük a mascarpónés masszával.


Összeállítás: 

A kihűlt lapokat egymás felé rakva megtöltjük a krémmel. Bevonjuk a torta oldalát és tetejét is.

A maradék krémet ételfestékkel színezzük és csillagvégű nyomózsákba töltve rózsákat nyomunk a torta tetejére és aljára.

Cukorgyönggyel díszítjük.