Borzas kata

Hozzávalók

  • ½ kg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 1 cs, sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek, keserű kakaópor
  • 1cs vaníliás cukor
  • 3 tojás.

A töltelékhez:

  • ½ kg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tojás

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.

Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan kidolgozzuk.

A tészta felét  ¾ órára fagyasztóba tesszük.

A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojásfehérje keményre vert habját.

Kinyújtjuk a szobahőmérsékletű tésztát és kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük. Egyenletesen megrakjuk a töltelékkel, majd ráreszeljük a kifagyasztott tésztát.

180-fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után háromszögekre vágva tálaljuk.

🥂 Fogyassza egészséggel!