Sajtos perec
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 ek só
- 1 cs szalagória
- 1 egész tojás
- 25 dkg Rama
- 20 dkg reszelt sajt
- 3-4 ek tejföl
Tetejére:
- 1 tojás sárgája
- 1 ek tej
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fóliába csomagolva pár órát hűtőben pihentetjük, majd 3-4 mm- es re nyújtjuk és perec alakú szaggatóval kiszúrjuk. Tetejét lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és 180- fokos sütőben 10-15 perc alatt arany sárgára sütjük.
Ha nincs perec alakú kiszúrónk akkor kézzel formázzunk pereceket. Ebben az esetben a tésztát nem kinyújtjuk, hanem ceruza vastagságú 10- cm hosszú rudakat sodrunk és perec alakúra formázzuk.