Sajtos perec

Hozzávalók: 

  • 60 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 1 cs szalagória
  • 1 egész tojás
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3-4 ek tejföl

Tetejére: 

  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek tej
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fóliába csomagolva pár órát hűtőben pihentetjük, majd 3-4 mm- es re nyújtjuk és perec alakú szaggatóval kiszúrjuk. Tetejét lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és 180- fokos sütőben 10-15 perc alatt arany sárgára sütjük. 

Ha nincs perec alakú kiszúrónk akkor kézzel formázzunk pereceket.  Ebben az esetben a tésztát nem kinyújtjuk, hanem ceruza vastagságú 10- cm hosszú rudakat sodrunk és perec alakúra formázzuk.