Burgerlandi koszorú

Hozzávalók

  • 28 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája

Díszítéshez:

  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3-4 ek. baracklekvár
  • 1 ek. citromlé

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a porcukorral és a tojás sárgájával simára gyúrjuk. Fóliába csomagolva, 1 órát hűtőben pihentetjük.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 5cm-es köröket szúrunk ki a tésztából.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk.

A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Csillagvégű nyomózsákba töltjük, és a masszából a lapok külső peremére, szorosan egymás mellé, pöttyöket nyomunk.

180-fokos sütőben 12-15 percig sütjük.

A lekvárt a citromlével felmelegítjük, és a koszorúk közepébe töltjük.

🥂 Fogyassza egészséggel!