Burgonyás kifli

Burgonyás kifli

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt tört burgonya
  • 40-50 dkg liszt
  • 0.5 dl tej
  • 1 cs. élesztő
  • 1 púpozott tk. só
  • 6 ek. étola
  • 2 egész tojás

Tetejére: 1 tojás sárgája 2 ek. tejjel, összekeverve, reszelt sajt, vagy kömény mag.

Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát gyúrunk. A tésztából két kerek cipót gyúrunk, és letakarva fél órát kelesztjük, majd egyenként, fél cm vastag, kör alakúra nyújtjuk, és felvágjuk 12-12 cikkre. A vastagabb résznél kezdve kifli alakra feltekerjük, tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal, vagy kömény-maggal. 180-fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

A kiflikből, szalámival, sajttal, paprikával, uborkával, paradicsommal megtöltve készíthetünk szendvicseket is.