Burgonyás kifli
Hozzávalók
- 30 dkg főtt tört burgonya
- 40-50 dkg liszt
- 0.5 dl tej
- 1 cs. élesztő
- 1 púpozott tk. só
- 6 ek. étola
- 2 egész tojás
Tetejére:
- 1 tojás sárgája
- 2 ek. tejjel összekeverve
- reszelt sajt vagy kömény mag
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát gyúrunk. A tésztából két kerek cipót gyúrunk, és letakarva fél órát kelesztjük, majd egyenként, fél cm vastag, kör alakúra nyújtjuk, és felvágjuk 12-12 cikkre.
A vastagabb résznél kezdve kifli alakra feltekerjük, tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal, vagy kömény-maggal. 180-fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A kiflikből, szalámival, sajttal, paprikával, uborkával, paradicsommal megtöltve készíthetünk szendvicseket is.
? Fogyassza egészséggel!