Citromkrém torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 12dkg Rama
  • 12dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25dkg liszt
  • 1kk sütőpor

Krém:

  • 2cs vaníliás pudingpor
  • 28dkg cukor
  • 1l hideg tej
  • 3 tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítése:

A margarint a porcukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral a reszelt citromhéjjal
elkevert lisztet és lágy linzertésztát gyúrunk. Belenyomkodjuk a zsírral kikent és lisztezett tepsibe, vagy torta formába és 20 percig hűtőben pihentetjük. 180-fokos sütőben 15-20 percig aranybarnára sütjük.
A krémhez a pudingport a fele cukorral a tojássárgákkal és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet és a citromlevet is hozzáadva, sűrű krémet főzünk. A tojások fehérjét a maradék cukorral, a reszelt citromhéjjal kemény habbá verjük és a még forró pudingot óvatosan beleforgatjuk. Még melegen a kihűlt tésztára kanalazzuk. Ha kihűlt hűtőbe tesszük dermedni.