Csokis citromos szelet
Hozzávalók
Tészta:
- 5dkg Rama
- 37 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek méz
- ½ citrom reszelt héja
- 42 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 3 dl tej
- 2 db S-es tojás
Citromos krém:
- 1 cs citrom ízű pudingpor (Vagy tejszín)
- 3 dl tej
- ½ citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
Csokis krém:
- 1 cs csokis pudingpor
- 3 dl tej
- 1 ek kakaópor
- 1 ek rumaroma
Vajkrém:
- 25 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tábla ét tortabevonó
- 2 ek. étolaj
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk. Összekeverjük a porcukorral mézzel az egész tojással és a reszelt citrom héjával.
Váltakozva hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és tejet. Robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát három felé vesszük és külön külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 10-15 percig sütjük. Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük. A citromos krémhez csomómentesen elkeverjük a pudingport a tejben, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd közepes lángon sűrűre főzzük és kihűtjük.
A csokipudinghoz hozzáadjuk a kakaóport, csomómentesen elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a rumaromát és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral. Ketté vesszük. Az egyik felét összekeverjük a citromos pudinggal és jól kihabosítjuk. A másik felét a csokikrémbe kevergetve azt is jó habosra keverjük.
Összeállítás:
Az egyik lapot megkenjük a csokikrémmel. Rátesszük a másik lapot amit megkenünk citromos krémmel, majd befedjük a harmadik lappal. A tortabevonót megolvasztjuk az olajjal és egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején. Pár órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.