Csokis citromos szelet

Szerző: admin Közzétéve:

Hozzávalók

Tészta:  

  • 5dkg Rama
  • 37 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek méz
  • ½ citrom reszelt héja
  • 42 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 dl tej
  • 2 db S-es tojás

Citromos krém:  

  • 1 cs citrom ízű pudingpor (Vagy tejszín)
  • 3 dl tej
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve

Csokis krém: 

  • 1 cs csokis pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek rumaroma

Vajkrém: 

  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 1 tábla ét tortabevonó
  • 2 ek. étolaj

Elkészítés:

A margarint megolvasztjuk. Összekeverjük a porcukorral mézzel az egész tojással és a reszelt citrom héjával.

Váltakozva hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és tejet. Robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát három felé vesszük és külön külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 10-15 percig sütjük. Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük. A citromos krémhez csomómentesen elkeverjük a pudingport a tejben, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd közepes lángon sűrűre főzzük és kihűtjük.

A csokipudinghoz hozzáadjuk a kakaóport, csomómentesen elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a rumaromát és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral. Ketté vesszük. Az egyik felét összekeverjük a citromos pudinggal és jól kihabosítjuk. A másik felét a csokikrémbe kevergetve azt is jó habosra keverjük.

Összeállítás:  

Az egyik lapot megkenjük a csokikrémmel. Rátesszük a másik lapot amit megkenünk citromos krémmel, majd befedjük a harmadik lappal. A tortabevonót megolvasztjuk az olajjal és egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején. Pár órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.