Eszterházy kocka
Hozzávalók
Tészta:
- 8 tojás
- 34 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 4 ek darált dió
- 7 ek langyos víz
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 5 ek cukor
- 5 dkg darált dió
- 2 ek rumaroma
- 2 dl habtejszín
Teteje:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját a vizet és elkeverjük benne a dióval és sütőporral elkevert lisztet. A masszát 4 felé vesszük és külön külön sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elsimítjuk és 180- fokos sütőben 10 percig sütjük. A papírt lehúzva kihűtjük.
A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport, cukrot, vaníliás cukrot és sűrűre főzzük. Fóliával letakarva kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a pudig krémhez. Közben hozzáadjuk a rumaromát és a diót.
Összeállítás:
A krémet három felé vesszük és a lapokat egymás felé rakva megtöltjük. A csokoládékat megolvasztjuk. A fehér csokoládéval bevonjuk a sütemény tetejét. Az étcsokit zacskóba tesszük a sarkába pici lukat vágunk és keresztben 3 cm távolságra csíkokat húzunk a fehér csoki tetejére. Egy hús tű segítségével ellentétes irányba áthúzogatjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.