Eszterházy kocka

Hozzávalók

Tészta:   

  • 8 tojás
  • 34 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 ek darált dió
  • 7 ek langyos víz
  • 1 cs sütőpor

Krém:  

  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 ek rumaroma
  • 2 dl habtejszín

Teteje: 

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját a vizet és elkeverjük benne a dióval és sütőporral elkevert lisztet. A masszát 4 felé vesszük és külön külön sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elsimítjuk és 180- fokos sütőben 10 percig sütjük. A papírt lehúzva kihűtjük.

A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport, cukrot, vaníliás cukrot és sűrűre főzzük. Fóliával letakarva kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a pudig krémhez. Közben hozzáadjuk a rumaromát és a diót.

Összeállítás:

A krémet három felé vesszük és a lapokat egymás felé rakva megtöltjük. A csokoládékat megolvasztjuk. A fehér csokoládéval bevonjuk a sütemény tetejét. Az étcsokit zacskóba tesszük a sarkába pici lukat vágunk és keresztben 3 cm távolságra csíkokat húzunk a fehér csoki tetejére. Egy hús tű segítségével ellentétes irányba áthúzogatjuk.

Pár órára hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.