Eszterházy torta
Tészta:
4×2 tojásból sütött diós piskóta, az alap receptekben – itt látható – leírtak szerint.
Kerek tortaformában sütjük. (egyben is süthetjük a 8 tojásból, akkor , ha kihűlt a tészta 4 felé vágjuk , de szerintem sokkal egységesebb, ha külön-külön sütjük.)
Krém:
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 5 ek. cukor
- 10 dkg darált dió
- fél dl rum vagy 2 ek. rumaroma
- 2 dl habtejszín
- 1 cs zselatin fix
Elkészítése:
A pudingport megfőzzük a tejben a cukorral, vaníliás cukorral. Ha langyosra hűlt belekeverjük a darált diót, majd kihűtjük és óvatosan hozzákeverjük a zselatin fixszel kemény habbá vert tejszínt.
Megtöltjük a lapokat, oldalára is kenünk egy kis krémet, majd megszórjuk darált dióval.
Tetejére felolvasztunk másfél tábla fehér csokoládét, és egyenletesen elkenjük a tortán.
A fehér csokira olvasztott ét tortabevonóval köröket rajzolunk, és villa segítségével megmintázzuk.