Eszterházy torta

Tészta: 

4×2 tojásból sütött diós piskóta, az alap receptekben – itt látható – leírtak szerint.
Kerek tortaformában sütjük. (egyben is süthetjük a 8 tojásból, akkor , ha kihűlt a tészta 4 felé vágjuk , de szerintem sokkal egységesebb, ha külön-külön sütjük.)

Krém:

  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 10 dkg darált dió
  • fél dl rum vagy 2 ek. rumaroma
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs zselatin fix

Elkészítése:

A pudingport megfőzzük a tejben a cukorral, vaníliás cukorral. Ha langyosra hűlt belekeverjük a darált diót, majd kihűtjük és óvatosan hozzákeverjük a zselatin fixszel kemény habbá vert tejszínt.

Megtöltjük a lapokat, oldalára is kenünk egy kis krémet, majd megszórjuk darált dióval.

Tetejére felolvasztunk másfél tábla fehér csokoládét, és egyenletesen elkenjük a tortán.

A fehér csokira olvasztott ét tortabevonóval köröket rajzolunk, és villa segítségével megmintázzuk.