Fahéjas tekercs

Hozzávalók: 

  • 1 cs 6 lapos réteslap
  • 1 dl étolaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

összekeverjük a fahéjat, cukrot vaníliás cukrot. Egy réteslapot leterítünk nedves konyharuhára. Vékonyan lekenjük étolajjal, megszórjuk fahéjas cukorral és nem túl szorosan feltekerjük.

Egy szivar vastagságú rudat kapunk melyet 4 felé vágunk kb, 8 cm es darabokra. A többi lapot is ugyan így elkészítjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben egymástól pár cm távolságra rakjuk, tetejét megkenjük étolajjal és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk. Fahéj helyett kakaóporral is készíthetjük.