Fánk

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 9 dkg porcukor
  • 6 dkg élesztő
  • 6 tojás sárgája
  • 4,5 dl tej
  • 3cs. vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval, reszelt citromhéjjal, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk, a többi hozzávalót, és jól kidagasztjuk. Lisztezett tálban, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük. Porcokorral, meghintve tálaljuk. Adhatunk mellé baracklekvárt.