Fánk
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 9 dkg porcukor
- 6 dkg élesztő
- 6 tojás sárgája
- 4,5 dl tej
- 3cs. vaníliás cukor
- 0,5 dl rum
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval, reszelt citromhéjjal, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk, a többi hozzávalót, és jól kidagasztjuk. Lisztezett tálban, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük. Porcokorral, meghintve tálaljuk. Adhatunk mellé baracklekvárt.