Kefires lángos

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 tk só
  • 4 egész tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dl kefir
  • 1.5-2 dl tej
  • 1 mk. szódabikarbóna

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, szódabikarbónával, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojást, a kefirt, és annyi hideg tejet, hogy nokedli keménységű tésztát kapjunk. Fóliával letakarva, hűtőben kelesztjük kb. 1 órát, majd olajos kézzel gombócokat szakítunk, széthúzogatjuk, és forró olajban kisütjük.

Fokhagymás tejföl: 1 nagy pohár tejföl, fél kk. só, 2 cikk reszelt fokhagyma. Az egészet jól összekeverjük. Megkenjük vele a lángost, és reszelt sajttal megszórjuk.