Fekete erdei bombatorta

Hozzávalók:

  • 2 db piskóta tekercs
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek. cukor
  • 1 rum aroma
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • kevés porcukor és fahéj
  • 0.5 l tejszín
  • 1 ek. zselatin
  • 0.5 dl víz

Tészta:

2 db 4 tojásos vékony kakaós piskóta lapot sütünk (alap recept), melyeket még melegen a sütőpapírral együtt feltekerünk.

Pudingos krém: 1cs vanília pudingot sűrűre főzünk 4 dl meggy lével, 4 ek. cukorral, és 1 üveg rumaromával. Ha kihűlt megkenjük vele a piskótákat, újra feltekerjük és fóliába csomagolva pár órára hűtőbe, tesszük.

Közben a lecsepegtetett meggyet, ízlés szerint meghintjük porcukorral és fahéjjal. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és a végén belecsurgatjuk a langyos vízben feloldott zselatint.

Összeállítás:

Egy kerek tálat kibélelünk folpackkal, és az 1 cm szélesre felvagdosott piskóta tekerccsel.

Megkenjük az alját tejszínhabbal, vastagon megszórjuk meggyel, ismét vékony tejszínnel kenjük meg, és ráhelyezünk egy sor felszeletelt piskótát.

Újból tejszín, meggy, tejszín, piskóta réteg következik. Lefóliázva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a fóliát levéve tálra borítjuk és a másik fóliaréteget is eltávolítva, szeleteljük