Fekete-fehér csokis sütemény

Hozzávalók

Tészta:       

  • 90 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg Rama
  • 30 dkg tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 kk rumaroma
  • 2 ek kakaópor
  • csipet só

Fehér krém:  

  • 4 cs fehér csokis pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kk vanília aroma
  • 20 dkg Rama
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1,2 l tej

Barna krém: 

  • 4 cs barna csokoládé ízű   
  • pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 kk rumaroma
  • 20 dkg Rama
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,2 l tej

Máz:       

  • 20 dkg ét tortabevonó
  • 5 dkg Rama
  • 1 dk tejszín
  • 1 kk rumaroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kakaópor és a rumaroma kivételével összegyúrjuk. Hét részre osztjuk, melyből négy részt összegyúrunk a kakaóporral és a rumaromával, majd újra felosztjuk négy részre. Így 3 db fehér és 4 db kakaós tésztánk lesz, melyeket tepsi nagyságúra nyújtva( kb 25×30-as)180- fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütünk.

Fehér krém:

1,2 l tejben csomómentesen elkeverjük a fehér csoki pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a fehér csokoládét a margarint és a vanília aromát. Fóliával letakarva kihűtjük.

Barna krém:

1,2 l tejben csomómentesen elkeverjük a csoki pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük az étcsokoládét a margarint és a rumaromát. Fóliával letakarva kihűtjük. A kihűlt krémeket külön- külön kézi robotgéppel krémesre keverjük.

Máz:

A tejszínt forrásig melegítjük. A tűzről levéve beletördeljük a csokoládét és addig keverjük míg el nem olvad. Még a meleg krémhez hozzá keverjük a margarint és a rumaromát. Mielőtt a süteményre öntenénk, langyosra hűtjük.

Összeállítás:

Tálcára fektetünk egy barna lapot, megkenjük barna csokoládé krémmel. Ráteszünk egy fehér lapot, melyet fehér csoki krémmel kenünk meg. Ismét barna lap barna krém, fehér lap fehér krém….míg el nem fogy. A végén barna lappal fedjük le a fehér krémet.

Tetejére egyenletesen rásimítjuk a csoki mázat és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.