Fekete rózsa

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
  • 30 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • Pici szódabikarbóna

Töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg cukor

Elkészítése:

Tészta: kevés tejjel nyújtható tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, 2 nagyobb legyen amit lapban sütünk meg tepsi hátán. A 4 kisebbet kinyújtjuk.

A töltelék összevalóit jól elkeverjük. a 4 lapot megtöltjük vele, és mint a beiglit feltekerjük és megsütjük. Nem kenünk a tetejére semmit.

Krém: A pudingot megfőzzük a tejben. Összekeverjük a cukrot a margarinnal és a már kihűlt pudinghoz keverjük.

Felét rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a négy beiglit szorosan egymás mellé, majd a krém másik felét is rákenjük, végül az utóbbi tésztalap kerül rá, majd csokimázzal öntjük meg a tetejét.