Feketeerdő torta

Hozzávalók:

Tészta: 

  • 8 tojás
  •  34 dkg kristálycukor
  • 24 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 7 ek langyos víz

Krém:  

  • 2 üv meggybefőtt
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 10-15 dkg kristálycukor
  •  ½ üv rumaroma
  •  1 ek porcukor
  •  5 dl habtejszín
  • 1 csapott evőkanál zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 1 cs vaníliás cukor

Tetejére: 

  • csokiforgács
  • tejszín
  • meggy

Összeállítás:

Elkészítés: 

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját a vizet és a kakaóval sütőporral elkevert lisztet. A masszát 4 felé vesszük és külön külön sütjük. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformában 180 fokos sütőben 10-10 percig, majd a papírt lehúzva kihűtjük.

A krémhez a meggyet leszűrjük. A meggyléből kimérünk 1 dl- t és bele keverjük a rumaromát és az 1 ek porcukrot. A többi levet is megmérjük, 5 dl- re lesz szükségünk. Ha nincs annyi akkor vízzel pótoljuk. A pudingport, kristálycukrot csomómentesen elkeverjük az 5 dl meggylével és sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a meggyszemeket, melyekből egy pár szemet félrerakunk a díszítéshez. Folpackkal letakarva kihűtjük. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük. A zselatint feloldjuk 0,5 dl langyos vízben és óvatosan a felvert tejszínbe csurgatjuk. Egy keveset félreteszünk a torta külső részére a többit 3 felé osztjuk.

Egy piskóta lapot lefektetünk, megkenjük a rumos meggylével, erre kenünk egy adag meggyes pudingot és egy adag tejszínt. Rátesszük a következő lapot szintén megkenjük rumos meggylével- pudinggal- tejszínnel. Rátesszük a harmadik lapot. Szintén megkenjük mint az előbbieket. Befedjük a negyedik lappal, tetejét és oldalát is megkenjük tejszínhabbal és ízlés szerint díszítjük csokiforgáccsal, tejszínrózsával, meggyszemekkel. Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.