Finom almás pite

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 1 Rama
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • Késhegynyi sütőpor és szódabikarbóna
  • 3-4 ek tejföl

Töltelék

  • 2 kg savanykás alma
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • Fahéj

Elkészítés:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval együtt könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.

Töltelék elkészítése: Az almát meghámozzuk és (nokedli szaggatón) nagylukú reszelőn lereszeljük. Enyhén kinyomkodjuk és a többi hozzávalóval  együtt kicsit összefőzzük.

A tésztát kettévesszük, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Margarinnal megkent tepsibe fektetjük az első lapot, megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, rákenjük a kihűlt almát és ráfektetjük a másik lapot.

Tetejét megkenjük felvert  tojással és villával megszurkáljuk.

180-fokos sütőben 20-25 percig pirosra sütjük és még melegen  vaníliás porcukorral szórjuk meg.

Én a tepsiben szoktam felszeletelni, hidegen és melegen is finom.

🥂 Fogyassza egészséggel!