Gesztenyés pávaszem

Szerző: admin Közzétéve:

gesztenyes-pavaszem

Hozzávalók

Tészta:

  • 9 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 39 dkg kristálycukor
  • 1,5 ek sütőpor
  • 7,5 ek víz

Krém:

  • 12 dl tej
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 37 dkg Rama
  • 30 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Gesztenyekrém:

  • 75 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 üv rumaroma

Tejszínkrém:

  • 0,5 l habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Díszítés:

  • Gesztenyemassza
  • Csokoládé forma
  • Szeletelt mandula

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A piskóta masszát három felé osztjuk és külön- külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Így három vékony piskóta lapot kapunk, melyből két rúd sütink lesz.

A pudingport csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a többi tejet is hozzáadva, sűrűre főzzük. Ha kihűlt robotgéppel habosra keverjük.

A margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzá adjuk a vaníliás krémet és még együtt is jól kihabosítjuk. A krémet ketté vesszük.

A gesztenyemasszát( amelyből egy keveset félreteszünk a díszítéshez )krémesre keverjük a rumaromával, cukorral és vaníliás cukorral, majd habzsákba töltjük.

Összeállítás:

Egy piskóta lapot megkenünk egyenletesen az egyik adag krém kétharmadával. A piskóta két hosszabbik szélére egy- egy ujjnyi vastag gesztenye csíkot nyomunk. Majd a piskóta két szélét a gesztenye csíkokra ráhajtva, egymás felé feltekerjük, úgy, hogy középen maradjon egy kis hely ahová szintén nyomunk egy ujjnyi vastag gesztenye csíkot.

A tetejét le- kenjük a maradék krém felével. Egy másik piskóta lapot kettévágunk és az egyik felét ráhelyezzük a krémre. Ezt az egész műveletet még egyszer megismételjük a maradék tésztával és krémmel.

Hűtőben két három órán át hűtjük, majd egy másik tálca segítségével megfordítjuk a roládokat, hogy a teteje kerüljön alulra. A roládokat lekenjük krémmel. A tejszínt habbá verjük a cukorral, vaníliás cukorral.

Csillagvégű nyomózsákba töltve, feldíszítjük vele a roládok tetejét, oldalát panírozzuk mandula forgáccsal.

Tetejét gesztenyével és csokoládéval díszítjük.

? Fogyassza egészséggel!