Gesztenyés pávaszem
Hozzávalók
Tészta:
- 9 db tojás
- 30 dkg liszt
- 39 dkg kristálycukor
- 1,5 ek sütőpor
- 7,5 ek víz
Krém:
- 12 dl tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 37 dkg Rama
- 30 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Gesztenyekrém:
- 75 dkg gesztenyemassza
- 2 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 üv rumaroma
Tejszínkrém:
- 0,5 l habtejszín
- 2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Díszítés:
- Gesztenyemassza
- Csokoládé forma
- Szeletelt mandula
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A piskóta masszát három felé osztjuk és külön- külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Így három vékony piskóta lapot kapunk, melyből két rúd sütink lesz.
A pudingport csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a többi tejet is hozzáadva, sűrűre főzzük. Ha kihűlt robotgéppel habosra keverjük.
A margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzá adjuk a vaníliás krémet és még együtt is jól kihabosítjuk. A krémet ketté vesszük.
A gesztenyemasszát( amelyből egy keveset félreteszünk a díszítéshez )krémesre keverjük a rumaromával, cukorral és vaníliás cukorral, majd habzsákba töltjük.
Összeállítás:
Egy piskóta lapot megkenünk egyenletesen az egyik adag krém kétharmadával. A piskóta két hosszabbik szélére egy- egy ujjnyi vastag gesztenye csíkot nyomunk. Majd a piskóta két szélét a gesztenye csíkokra ráhajtva, egymás felé feltekerjük, úgy, hogy középen maradjon egy kis hely ahová szintén nyomunk egy ujjnyi vastag gesztenye csíkot.
A tetejét le- kenjük a maradék krém felével. Egy másik piskóta lapot kettévágunk és az egyik felét ráhelyezzük a krémre. Ezt az egész műveletet még egyszer megismételjük a maradék tésztával és krémmel.
Hűtőben két három órán át hűtjük, majd egy másik tálca segítségével megfordítjuk a roládokat, hogy a teteje kerüljön alulra. A roládokat lekenjük krémmel. A tejszínt habbá verjük a cukorral, vaníliás cukorral.
Csillagvégű nyomózsákba töltve, feldíszítjük vele a roládok tetejét, oldalát panírozzuk mandula forgáccsal.
Tetejét gesztenyével és csokoládéval díszítjük.
? Fogyassza egészséggel!