Gyümölcszselés túró torta

Hozzávalók

Tészta:   

  • 3 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 9 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • ½ cs sütőpor
  • 2 ek langyos víz

Krém:  

  • 50 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10-15 dkg porcukor
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0,5 dl langyos víz
  • 1 ek zselatin
  • 50 dkg gyümölcs ( szamóca….
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 10-15 dkg kristálycukor ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, bele keverjük a tojások sárgáját és a langyos vizet. Hozzá keverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Csatos kerek tortaformában 180- fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

A megmosott gyümölcsöt összeturmixoljuk és szitán átpaszírozzuk. A folyadékot lemérjük. 6 dl- re lesz szükségünk, ha nincs annyi akkor vízzel pótoljuk. A kristálycukrot, pudingport csomómentesen elkeverjük a gyümölcspéppel, sűrűre főzzük és lehűtjük. A zselatint feloldjuk a langyos vízben. A tejszínt habbá verjük. A túrót szitán áttörjük, hozzá keverjük a reszelt citrom héját a porcukrot és a vaníliás cukrot. A felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Hozzáadjuk a feloldott zselatint.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát visszatesszük a formába. Rákenjük a kihűlt pudingkrém felét, erre rákenjük az összes túrós krémet. Tetejére rásimítjuk a puding másik felét. Pár órára hűtőbe tesszük, majd lecsatoljuk forma oldalát. Tetejét még tejszínnel, gyümölcs darabokkal díszíthetjük. Bármilyen gyümölccsel készíthető.