Gyümölcszselés túró torta
Hozzávalók
Tészta:
- 3 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 9 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- ½ cs sütőpor
- 2 ek langyos víz
Krém:
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 10-15 dkg porcukor
- 0,5 l tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,5 dl langyos víz
- 1 ek zselatin
- 50 dkg gyümölcs ( szamóca….
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 10-15 dkg kristálycukor ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, bele keverjük a tojások sárgáját és a langyos vizet. Hozzá keverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Csatos kerek tortaformában 180- fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A megmosott gyümölcsöt összeturmixoljuk és szitán átpaszírozzuk. A folyadékot lemérjük. 6 dl- re lesz szükségünk, ha nincs annyi akkor vízzel pótoljuk. A kristálycukrot, pudingport csomómentesen elkeverjük a gyümölcspéppel, sűrűre főzzük és lehűtjük. A zselatint feloldjuk a langyos vízben. A tejszínt habbá verjük. A túrót szitán áttörjük, hozzá keverjük a reszelt citrom héját a porcukrot és a vaníliás cukrot. A felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Hozzáadjuk a feloldott zselatint.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát visszatesszük a formába. Rákenjük a kihűlt pudingkrém felét, erre rákenjük az összes túrós krémet. Tetejére rásimítjuk a puding másik felét. Pár órára hűtőbe tesszük, majd lecsatoljuk a forma oldalát. Tetejét még tejszínnel, gyümölcs darabokkal díszíthetjük. Bármilyen gyümölccsel készíthető.