Habos meggyes pite

Hozzávalók:

    • 15 dkg Rama
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 4 tojás sárgája
  • 30 dkg meggy vagy bármilyen idény gyümölcs

Elkészítése:

A cukrot, margarint és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Belesimítjuk a tepsibe, és megszórjuk a meggy háromnegyed részével és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.(tűvel érdemes ellenőrizni , hogy kellő képpen átsült e a tészta.)

Közben kemény habbá verünk 4 tojás fehérjét, 8 dkg kristálycukorral. Közékeverjük a maradék meggyet.

Rásimítjuk a meleg tészta tetejére és visszatesszük a sütőbe. 160 fokon kb. 10 percig tovább sütjük.