Mimóza szelet

Hozzávalók

Tészta:    

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 5 ek tejföl

Krém:         

  • 2,5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 4 ek liszt
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 8-10 ek barack lekvár

Elkészítés

A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt hozzáadva könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.

4 felé vesszük, tepsi nagyságúra nyújtjuk és margarinnal megkent tepsi hátán egyenként,  180- fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.

Krém:

A tejben elkeverünk 2 ek porcukrot, hozzáöntjük a citrom kifacsart és leszűrt levét. A lisztet csomómentesen elkeverjük a folyadékban és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.  A maradék porcukrot a margarinnal és a reszelt citrom héjával habosra keverjük és a már kihűlt pudingkrémet hozzáadva habosra keverjük.

Összeállítás

Egy lapot megkenünk lekvárral, rátesszük a másik lapot, erre rákenjük a citromos krémet, befedjük a harmadik lappal, melyet szintén megkenünk lekvárral és rátesszük a negyedik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük hogy megpuhuljon. Felszeleteljük és megszórjuk porcukorral.