Halacska
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg Rama
- 6 tojássárgája
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 6 tojás fehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 30 dkg darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük.
Másnap a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd közé keverjük a darált diót. A tésztából diónyi golyókat formázunk, kör alakúra egyenként kinyújtjuk.
Mindegyik kör közepébe egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, egymásra hajtjuk, és a két végét ujjainkkal összecsípjük.
180°-os sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt tetejét porcukorral meghintjük.
? Fogyassza egészséggel!