Halacska

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg Rama
  • 6 tojássárgája
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 6 tojás fehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg darált dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük.

Másnap a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd közé keverjük a darált diót. A tésztából diónyi golyókat formázunk, kör alakúra egyenként kinyújtjuk.

Mindegyik kör közepébe egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, egymásra hajtjuk, és a két végét ujjainkkal összecsípjük.

180°-os sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt tetejét porcukorral meghintjük.

🥂 Fogyassza egészséggel!