Hóvirág torta

Hozzávalók

  • 1 cs hóvirág kétszersült,
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 4 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • sárgabaracklekvár
  • 1 üveg rumaroma.

Elkészítés:

A kétszersülteket mély tálba tesszük, megspricceljük őket a rumaromával( felnőtteknek rummal is készíthetjük).

A tejbe beleszórjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A kristálycukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, majd a felforralt tejhez adjuk és egy pár másodpercig még forraljuk. Még melegen ráöntjük a kétszersültekre. A tojásfehérjét kemény habbá verjük az apránként hozzáadott porcukorral, és hozzáadunk 6-8 ek. baracklekvárt. Habverővel, még néhány percig verjük, majd a kétszersültek tetejére simítjuk. Hűtőszekrényben 5-6 órát hűtjük.

🥂 Fogyassza egészséggel!