Joghurtos eperszelet

Hozzávalók

Tészta:

  • 30 dkg Rama
  • 30 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 8 tojás sárgája
  • 45 dkg szamóca

Krém: 

  • 4 doboz szamócás joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg szamóca
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs zselatin

Elkészítés: 

A margarint, porcukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett és darabokra vágott szamóca felével. 180- fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A tészta másik felét ugyan így elkészítjük, majd kihűtjük.

A krémhez a szamócát megmossuk és össze turmixoljuk, majd szitán átpaszírozzuk. A zselatint 0,5 dl langyos vízben feloldjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a gyümölcspépet és a joghurtot, végül a feloldott zselatint.

Összeállítás:

Az egyik piskóta lapot visszatesszük a tepsibe amibe sütöttük. Vastagon rákenjük a krémet és befedjük a másik piskóta lappal. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni, felszeleteljük és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Fogyassza egészséggel!