Kandírozott narancshéj

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb narancs
  • 30 dkg kristálycukor
  • 3 dl víz
  • ét tortabevonó 2 ek olajjal felolvasztva
  • fehér csoki

Elkészítése:

A narancsokat alaposan megmossuk, és zöldség hámozóval levagdossuk a héját, így nem marad rajta a fehér rész. Egy edénybe tesszük, és felengedjük hideg vízzel, majd egy napot állni hagyjuk. Másnap leöntjük a vizet, újból felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk. Ha felforrt, leöntjük a vizet, majd újra felengedjük hideg vízzel, és ismét felforraljuk, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Erre a kétszeri forralásra azért van szükség, hogy megtisztítsuk a héjakat a szennyeződésektől. A vízből, és a cukorból szirupot főzünk, és beletesszük a lecsepegtetett narancshéjakat, majd addig főzzük, míg üvegesek nem lesznek. A szirupban hagyjuk langyosra hűlni, majd lecsepegtetjük, és rácsra tesszük száradni. Olvasztott csokoládéba márthatjuk, vagy keskeny csíkokra vagdoshatjuk. Süteményekbe apró kockára vagdosva használjuk.