Kockás sütemény

Hozzávalók – tészta:

  • 3 pohár kefir
  • 6 kefires pohár rétes liszt
  • 1.5 pohár étolaj
  • 1.5 cs sütőpor
  • 4 tojássárgája

Elkészítése:

A hozzávalókat így együtt jól összekeverjük majd két részre osztjuk a tésztát, és az egyik részhez hozzá keverünk 1 ek. keserű kakaóport ( ez a rész kicsivel lehet kevesebb).

Mindkét tésztát külön habzsákba tesszük és zsírpapírral bélelt tepsire csíkokat nyomuk felváltva.

2 lapot sütünk fehér, csoki, fehér, csoki, fehér, csíkozással és 1 lapot csoki, fehér, csoki, fehér, csoki csíkozással.

180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük a lapokat külön külön.

Krém: 1 cs vanília ízű pudingport sűrűre főzünk 4 dl tejjel és 1 cs vaníliás cukorral. Még forrón belekeverünk 25 dkg margarint, 25 dkg kristálycukrot, 10-10 dkg ét és tejcsokoládét. Hűtőbe téve kihűtjük, majd robotgéppel jó habosra keverjük.

Összeállítás:

Alulra tesszük a két szélén fehér csíkú lapot, megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a két szélén barna csíkos lapot, ismét megkenjük krémmel, és ráhelyezzük a két szélén fehér csíkos lapot.

A tetejére szintén kenünk krémet. Kockára vágva tálaljuk. Macerás, de látványos sütemény