Kókuszos Zebrasüti
Hozzávalók
Tészta:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg Rama margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 ek. kakaópor
- 0,5 üveg rumaroma vagy 0,5 dl rum
- 1 dl presszókávé
- 1 dl tej
Krém:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg Rama margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
Csokoládémáz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek. étolaj
Elkészítés:
A tésztához a Rama margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
A krémhez a pudingport és a kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük. A margarint először habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet és együtt ismét jó habosra keverjük.
Összeállítás:
A tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyiket külön-külön kinyújtjuk nagyjából fél centi vastagságú, egyforma méretű téglalapokra. Az első lapot megkenjük a kókuszos krém felével, ráfektetjük a második lapot, ezt újra megkenjük a maradék krémmel és végül befedjük a harmadik lappal.
A csokoládét az étolajjal gőz fölött megolvasztjuk és egyenletesen elsimítjuk a tészta tetején. Szeletelés előtt pár órát hűtőbe tároljuk.
? Fogyassza egészséggel!