Kókuszos Zebrasüti

Tészta:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg Rama margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek. kakaópor
  • 0,5 üveg rumaroma vagy 0,5 dl rum
  • 1 dl presszókávé
  • 1 dl tej

Krém:

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg Rama margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej

Csokoládémáz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj

Elkészítés:

A tésztához a Rama margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.

A krémhez a pudingport és a kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük. A margarint először habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet és együtt ismét jó habosra keverjük.

Összeállítás:

A tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyiket külön-külön kinyújtjuk nagyjából fél centi vastagságú, egyforma méretű téglalapokra. Az első lapot megkenjük a kókuszos krém felével, ráfektetjük a második lapot, ezt újra megkenjük a maradék krémmel és végül befedjük a harmadik lappal.

A csokoládét az étolajjal gőz fölött megolvasztjuk és egyenletesen elsimítjuk a tészta tetején. Szeletelés előtt pár órát hűtőbe tároljuk.