Töltött csúcs
Hozzávalók
Tészta:
- 3 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 9 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 2 ek langyos víz
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg Rama
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 – 1,5 dl tejszín
Alja: Készen vásárolható kerek édes keksz
Teteje:
- 20 dkg tejcsokoládé
- 4 ek étolaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. 180- fokos sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 percig sütjük.
A krémhez a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. A Ramát porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük és a kihűlt pudingkrémet is hozzáadva jól kihabosítjuk.
A kihűlt piskótát összemorzsoljuk. A fehér csokoládét felolvasztjuk és összegyúrjuk a piskóta morzsával.
Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Összeállítás:
A piskóta masszával csúcsalakú formát megtöltünk úgy, hogy a közepébe az ujjunkkal mélyedést készítünk. Ezt a mélyedést megtöltjük krémmel, melyet habzsákba töltöttünk. Az aljára is kenünk egy kevés krémet és erre ráragasztjuk a kekszet. Kiütögetjük a formából. Ha minden anyagot felhasználtunk betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Közben a csokoládét megolvasztjuk az étolajjal és a kihűlt csúcsokat belemártogatjuk. Egy pár percre vissza tesszük a hűtőbe, míg a csokoládé megdermed.