Töltött csúcs

Hozzávalók

Tészta:  

  • 3 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 9 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek langyos víz

Krém:    

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg Rama
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 – 1,5 dl tejszín

Alja: Készen vásárolható kerek édes keksz

Teteje: 

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 4 ek étolaj

Elkészítés: 

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. 180- fokos sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 percig sütjük.

A krémhez a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. A Ramát porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük és a kihűlt pudingkrémet is hozzáadva jól kihabosítjuk.

A kihűlt piskótát összemorzsoljuk. A fehér csokoládét felolvasztjuk és összegyúrjuk a piskóta morzsával.

Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.

Összeállítás:

A piskóta masszával csúcsalakú formát megtöltünk úgy, hogy a közepébe az ujjunkkal mélyedést készítünk. Ezt a mélyedést megtöltjük krémmel, melyet habzsákba töltöttünk. Az aljára is kenünk egy kevés krémet és erre ráragasztjuk a kekszet. Kiütögetjük a formából. Ha minden anyagot felhasználtunk betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Közben a csokoládét megolvasztjuk az étolajjal és a kihűlt csúcsokat belemártogatjuk. Egy pár percre vissza tesszük a hűtőbe, míg a csokoládé megdermed.