Kráter sütemény

Tészta:

  • 5 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg olvasztott Rama
  • 1 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor

Krém:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 ek. cukor

Tetejére:

  • 5 dl tejföl
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:

A krém hozzávalóiból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük.
A tésztához kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, az olvasztott margarinnal, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, és a tejet. A végén óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A tésztát tepsibe öntjük, a langyosra hűlt pudingot vizes kanállal a tetejére kanalazzuk. 180-fokos sütőben 30 percig sütjük.

A tejfölt jól összekeverjük a cukorral, és vaníliás cukorral, és a még forró sütemény tetejére kenjük. Kihűlés után szeleteljük.