Krémes
Hozzávalók
Tészta
- 1 cs kész leveles tészta
Krém:
- 1 cs Dr Oetker házi krémes krémpor
- 8 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A mirelit tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk és a hosszabbik felénél ketté vágjuk. A tésztákat lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk. Zsírozott lisztezett tepsi hátán, villával megszurkálva 180- fokos sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük, majd kihűtjük. Az egyik lapot egyforma négyzetekre vágjuk. ( Kb 12 db)
A krémet elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint. A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral.
Összeállítás:
Egy tálcára lefektetjük az egész lapot. Egyenletesen elsimítjuk rajta a vaníliás krémet. A krémre rásimítjuk a felvert tejszínhabot és a tetejére rakosgatjuk a kockákra vágott tésztát. Pár órára hűtőbe tesszük, majd éles késsel a felvágott lapok mentén felszeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.