Krémes

Hozzávalók

Tészta

  • 1 cs kész leveles tészta

Krém:

  • 1 cs Dr Oetker házi krémes krémpor
  • 8 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés: 

A mirelit tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk és a hosszabbik felénél ketté vágjuk. A tésztákat lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk. Zsírozott lisztezett tepsi hátán, villával megszurkálva 180- fokos sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük, majd kihűtjük. Az egyik lapot egyforma négyzetekre vágjuk. ( Kb 12 db)

A krémet elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint. A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral.

Összeállítás:

Egy tálcára lefektetjük az egész lapot. Egyenletesen elsimítjuk rajta a vaníliás krémet. A krémre rásimítjuk a felvert tejszínhabot és a tetejére rakosgatjuk a kockákra vágott tésztát. Pár órára hűtőbe tesszük, majd éles késsel a felvágott lapok mentén felszeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.