kuglof

Kuglóf

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 4-5 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 10 dkg Rama
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5-10 dkg mazsola vagy kandírozott gyümölcs, ízlés szerint a tetejére vaníliás porcukor vagy csokoládé.

Elkészítés:

Az élesztőt 2dl édes tejben felfuttatjuk. Habosra keverjük a puha Ramát a többi cukorral, a tojás sárgákkal.

Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül a megfuttatott élesztőt és a lisztet.

Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk, majd közé keverjük a mazsolát vagy gyümölcsöt.

Amikor már jó hólyagos, kizsírozott kuglófformába töltjük, úgy, hogy kb. a feléig érjen, majd langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 °C-on  kb. 40 percig, sütjük.

Én félidőnél a tetejére zsírpapírt szoktam tenni, és úgy sütöm tovább.

Akkor jó, ha egy tűt beleszúrva, már nem tapad rá a tészta. Melegen tálra borítjuk és meghintjük vaníliás porcukorral.

🥂 Fogyassza egészséggel!

 

kuglof