Linzer rózsa

Hozzávalók:

  • 1 cs mirelit leveles tészta
  • 3-4 db savanykás alma
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 2 ek citromlé
  • 5 dkg Rama

Szórás:

  • 3 ek porcukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Tetejére:

  • vaníliás porcukor

Elkészítés: 

Az almákat megmossuk, héjastól kettévágjuk, kivesszük a magházát és vékonyan felszeleteljük. Annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi. Beletesszük a citromlevet, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és szegfűszeget. Addig főzzük míg kissé megpuhul. Vigyázzunk ne hogy túl főzzük, mert akkor szétesik. Leszűrjük, lecsepegtetjük és kihűtjük. A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk és lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Ecset segítségével megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a 2 ek cukor és 2 tk fahéj keverékével.

Dereje vagy pizzavágó segítségével 3 cm- es csíkokra vagdossuk. Az alma szeleteket ráfektetjük, úgy hogy kissé takarják egymást, majd szorosan feltekerjük. 180- fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Tetejét vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.