Linzi szelet

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 9 dkg dió
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama
  • 2 késhegynyi őrölt fahéj
  • 2 csipetnyi őrölt szegfűszeg
  • 4 ek. tej
  • 35 dkg gyümölcslekvár
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. tej

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A diót finomra daráljuk. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot a diót a forgácsokra vágott vajat a fahéjat szegfűszeget, a 4 ek tejet, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.

Fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük a hűtőben.

A tészta 2/3-át tepsi nagyságúra nyújtjuk kb. 23 x 28 cm-esre, majd kizsírozott tepsibe rakjuk, vastagon megkenjük a lekvárral.

A  maradék tésztát szintén kinyújtjuk 5 mm-es csíkokra vágjuk, majd tálcára téve pár percre a fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

Ha egy kissé megdermedt a lekvárral megkent tészta tetejét berácsozzuk vele átlósan.

Tetejét megkenjük az 1 kanál tejjel elkevert tojássárgájával. A süteményt 180-fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt 4*4 cm-es kockákra vágjuk.

🥂 Fogyassza egészséggel!