Lúdláb torta
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 ek. finom liszt
- 2 ek. rétes liszt
- 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 0,5 cs. sütőpor
Krém:
- 0,5 l habtejszín
- 3 tábla csokoládé
- 1 cs. zselatin
- rumos meggy
Máz:
- 1 ,5 tábla csokoládé
- 2 ek. étolaj.
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük, állandó keverés közben beletesszük a cukrot, a tojások sárgáját, majd közé keverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180-fokos sütőben 10 -15 percig sütjük.
A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a felolvasztott és kicsit kihűtött csokoládét, végül a kevés vízben feloldott zselatint.
A kihűlt tortalapot, meglocsoljuk egy kevés rumos meggylével, majd kirakjuk a meggyszemekkel. Rásimítjuk a csokihabot, és betesszük a mélyhűtőbe egy kicsit dermedni, majd bevonjuk az étolajjal felolvasztott csokoládéval.
? Fogyassza egészséggel!