Lúdláb torta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1 ek. finom liszt
  • 2 ek. rétes liszt
  • 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 cs. sütőpor

Krém:

  • 0,5 l habtejszín
  • 3 tábla csokoládé
  • 1 cs. zselatin
  • rumos meggy

Máz:

  • 1 ,5 tábla csokoládé
  • 2 ek. étolaj.

Elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük, állandó keverés közben beletesszük a cukrot, a tojások sárgáját, majd közé keverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.

 

 

 

 

 

 

Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180-fokos sütőben 10 -15 percig sütjük.

A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a felolvasztott és kicsit kihűtött csokoládét, végül a kevés vízben feloldott zselatint.

A kihűlt tortalapot, meglocsoljuk egy kevés rumos meggylével, majd kirakjuk a meggyszemekkel. Rásimítjuk a csokihabot, és betesszük a mélyhűtőbe egy kicsit dermedni, majd bevonjuk az étolajjal felolvasztott csokoládéval.

🥂 Fogyassza egészséggel!