Málnás – Mézes csokoládétorta
Hozzávalók:
Tészták: 2 db 3 tojásból sütött kakaós piskótakarika – piskóta recept az alap receptek közt, ide kattintva… megtalálható!
Mézes tészta:
- 2 egész tojást
- 40 dkg cukrot
- 8 dkg Ramát
- 4 ek langyos mézet, habosra keverünk.
Hozzáadunk 2 dl tejet, majd 50 dkg lisztben elkeverünk 1 cs sütőport, és óvatosan összekeverjük a masszával.
Kettévesszük a masszát és tortaformában 180-fokon kb 15-20 perc alatt külön-külön megsütjük.
Csokoládészósz:
- 33 dkg Rama
- 30 dkg kristálycukor
- 6 ek keserű kakaópor
- 22 ek tej
- 1 rumaroma
Ezeket az anyagokat az aroma kivételével egy lábasban összekeverjük, majd gáztűzhelyen addig melegítjük míg a margarin el nem olvad. Ha kész beletesszük az aromát.
A kész mézes tésztát még melegen belemártjuk ebbe a kissé lehűtött szószba. Addig hagyjuk szikkadni a tésztát, míg elkészítjük a krémet.
Krém:
- 2 cs eper vagy málna ízű pudingpor
- 0.5 l tej
- 25 dkg Rama
- 25 dkg porcukor
- 0.5 dl málna vagy eper öntet
A krémhez élősszőr megfőzzük a pudingot a tejben, majd ha langyosra hűlt összekeverjük a porcukorral kihabosított margarinnal. Jól összedolgozzuk a két krémet.
Alulra egy mézes csokis lapot teszünk, megkenjük krémmel, ráteszünk egy sima kakaós lapot, újból megkenjük krémmel. A következő lap szintén egy mézes csokoládés lap, ezt szintén megkenjük a krémmel és beborítjuk a sima kakaós lappal. Az oldalát is krémmel díszítjük amit csokoládédarával szórunk meg. Tetejére csokoládémázat teszünk, melyet ízlésünk szerint díszíthetünk.
Csokoládémáz: 0.5 dl tejszínben felolvasztunk 1 tábla ét tortabevonót. Ha langyosra hűlt a torta tetejére öntjük.