Málnás – Mézes csokoládétorta

Hozzávalók:

Tészták: 2 db 3 tojásból sütött kakaós piskótakarika – piskóta recept az alap receptek közt, ide kattintva… megtalálható!

Mézes tészta:

  • 2 egész tojást
  • 40 dkg cukrot
  • 8 dkg Ramát
  • 4 ek langyos mézet, habosra keverünk.

Hozzáadunk 2 dl tejet, majd 50 dkg lisztben elkeverünk 1 cs sütőport, és óvatosan összekeverjük a masszával.

Kettévesszük a masszát és tortaformában 180-fokon kb 15-20 perc alatt külön-külön megsütjük.

Csokoládészósz:

  • 33 dkg Rama
  • 30 dkg kristálycukor
  • 6 ek keserű kakaópor
  • 22 ek tej
  • 1 rumaroma

Ezeket az anyagokat az aroma kivételével egy lábasban összekeverjük, majd gáztűzhelyen addig melegítjük míg a margarin el nem olvad.  Ha kész beletesszük az aromát.

A kész mézes tésztát még melegen belemártjuk ebbe a kissé lehűtött szószba. Addig hagyjuk szikkadni a tésztát, míg elkészítjük a krémet.

Krém:

  • 2 cs eper vagy málna ízű pudingpor
  • 0.5 l tej
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg porcukor
  • 0.5 dl málna vagy eper öntet

A krémhez élősszőr megfőzzük a pudingot a tejben, majd ha langyosra hűlt összekeverjük a porcukorral kihabosított margarinnal. Jól összedolgozzuk a két krémet.

Összeállítás:

Alulra egy mézes csokis lapot teszünk, megkenjük krémmel, ráteszünk egy sima kakaós lapot, újból megkenjük krémmel. A következő lap szintén egy mézes csokoládés lap, ezt szintén megkenjük a krémmel és beborítjuk a sima kakaós lappal. Az oldalát is krémmel díszítjük amit csokoládédarával szórunk meg. Tetejére csokoládémázat teszünk, melyet ízlésünk szerint díszíthetünk.

Csokoládémáz: 0.5 dl tejszínben felolvasztunk 1 tábla ét tortabevonót. Ha langyosra hűlt a torta tetejére öntjük.